Turistička zajednica TK
0

Učešće na sajmu "Virexpo 2009." u Virovitici

FENA
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i ove godine sudjeluje na sajmu gospodarstva i turizma "Virexpo 2009.", a koji se od 22. do 25. januara održava u Virovitici u Hrvatskoj.

Tom prigodom posjetiteljima sajma predstavnici Turističke zajednice prezentirali su prirodne ljepote, kulturno povijesno nasljeđe i turistički potencijali tuzlanske regije, a direktor TK Alamazaga Ćatović susreo se s predstavnicima tour operatera iz Hrvatske, ali i drugih zemalja.

Također, direktor Ćatović susreo se s gradonačelnikom Virovitice te predstavnicima Virovitičko-podravske županije, a tokom susreta bilo je riječi o mogućnostima povezivanja i unaprjeđenja turističke ponude.

"Tokom godine sudjelujemo na oko šezdeset sajmova u zemlji i svijetu. Na ovaj način Bosnu i Hercegovinu svijetu predstavljamo u jednom sasvim novom svjetlu, kao zemlju prirodnih ljepota i kulturno-povijesnog nasljeđa", kazao je direktor Ćatović.

Po njegovim riječima, imidž BiH u svijetu najbolje se može promijeniti promoviranjem turizma jer se naša zemlja još uvijek smatra zemljom u koju je rizično putovati.

Upravo kroz sajmove i kvalitetnu prezentaciju u saradnji s drugim turističkim udrugama u BiH polako mijenjamo tu sliku i sve je veći broj zainteresiranih turista koji žele posjetiti BiH i TK, kazao je nakon prvog dana nastupa na sajmu "Virexpo" direktor Turističke zajednice TŽ Almazaga Ćatović.