biznis
0

Učenici posjetili poslovnice Intesa Sanpaolo banke

FENA
Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje učenici trećeg razreda Osnovne škole u Posušju posjetili su poslovnicu Intesa Sanpaolo Banke u tom gradu.

Mali gosti su došli vrlo spremni i postavljali stručna i konstruktivna pitanja o štednji, a posebno su se isticali članovi novinarske sekcije ove škole.

Spremili su i poseban recital povodom Dana štednje, te donijeli darove za zaposlenike Banke.

Također, jedanaest učenika Osnovne škole "Alija Nametak" iz Sarajeva, s nastavnicom, posjetili su centralu Banke gdje su razgovarali o značaju štednje.

Učenici su na poklon donijeli ručni rad kasice i posvetili pjesmu Intesa Sanpaolo Banci.

Djeca obdaništa "Aprilski cvjetovi" iz Novog Sarajeva su istim povodom posjetili poslovnicu Šipad. Njih tridesetak, s vaspitačicama, razgovarali su sa zaposlenicima, ističući da i oni dolaze u banku sa svojim roditeljima da plaćaju račune, podižu novac i slično.

Svi gosti su dobili prigodne poklone.

Intesa Sanpaolo Banka na ovaj način nastoji da najmlađe stanovnike obrazuje i stimuliše da se odgovorno odnose prema novcu i na pravi način raspolažu svojom ušteđevinom.

S tim ciljem Intesa Sanpaolo Banka u svojoj ponudi ima posebno prilagođenu dječiju štednju Crispy, saopćeno je iz ove banke.