{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubrzati projekt predstavljanja pokretljivosti tržišta rada

F
11.9.2007. u 16:27
0
0
Ubrzati projekt predstavljanja pokretljivosti tržišta rada
0
Ubrzati projekt predstavljanja pokretljivosti tržišta rada
Federalni ministar rada i socijalne politike dr. Perica Jelečević i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak razgovarali su danas s Greggom Wiitalom, direktorom Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH i Christopherom Donahoem, šefom Projekta, o tijeku realiziranja Projekta promoviranja pokretljivosti tržišta rada - ELMO.
- Projekt ima punu podršku Vlade Federacije BiH, a cilj mu je sve aspekte oblasti rada približiti i uskladiti s europskim standardima, istakao je ministar Jelečević.

To zahtijeva sveobuhvatne reforme sustava administriranja socijalnog osiguranja, što podrazumijeva izmjene zakonske regulative te niz operativnih mjera u okviru poslova i zadataka iz nadležnosti i Federalne uprave za inspekcijske poslove. Kako se s konstituiranjem Federalne uprave za inspekcijske poslove kasnilo, a kadrovsko i tehničko osposobljavanje još nije završeno, ELMO-projekt, u tom dijelu, također bilježi zastoj.

- U narednom periodu to će se promijeniti, a zadaci Federalne uprave za inspekcijske poslove u ovom projektu bit će realizirani i to je stajalište Vlade Federacije, naglasio je ministar Jelečević, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: