biznis
0

U Zenici 18. i 19. juna "Business Development Conference 2008."

FENA
Foto: Zenica
Foto: Zenica
Business Start - up Centar Zenica u saradnji s Biznis servis centrom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Općinom Zenica 18. i 19. juna, u hotelu Zenica organizira konferenciju "Business Development Conference 2008. Zenica".

Kako je danas na pres-konferenciji izjavio Damir Selak, menadžer iz BSC Zenica, cilj konferencije je predstavljanje prepreka i razvojnih mogućnosti za malo i srednje poduzetništvo na području BiH i Zeničko-dobojskog kantona, a u skladu s nacrtom studije "Procjena stanja i prepreke s kojima se suočava lokalni sektor malih i srednjih preduzeća u ZDK-u".

Pozivi za učešće na konferenciji upućeni su na više od 400 adresa, od kojih su 250 privredni subjekti. Konferenciju će otvoriti načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović i ambasador Kraljevine Holandije u BiH Karel Vosskuller.

U plenarnom dijelu konferencije predviđene su prezentacije i diskusije o temi poslovne infrastrukture i virtualne inkubacije, dok će paralelno biti organizirana tri okrugla stola o temi prepreka i preporuka za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Učesnici konferencije su predstavnici lokalne samouprave, organa izvršne vlasti, invenstitora, međunarodnih organizacija i poslovni subjekti.