{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U željezničkom saobraćaju više prevezenih roba, a manje putnika

F
8.7.2010. u 11:01
0
0
U željezničkom saobraćaju više prevezenih roba, a manje putnika
0
U željezničkom saobraćaju više prevezenih roba, a manje putnika
Foto: Arhiv
U željezničkom saobraćaju obim prevezene robe u BiH u prvom kvartalu ove godine veći je za 40 posto, a broj ostvarenih tonskih kilometara veći je 50,3 posto u odnosu na isti period prethodne godine.
Prema podacima Agencije za statistiku BiH, broj prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju u prvom kvartalu ove godine manji je za 6,2 posto, a broj ostvarenih putničkih kilometara manji je za 17 posto u odnosu na isti kvartal lani.

U drumskom prijevozu robe broj pređenih kilometara vozila u prvom kvartalu ove u odnosu na prvi kvartal prošle godine veći je za 9,5 posto, obim prevezene robe je veći za 0,7 posto, a ostvareni tonski kilometri veći su za 12,1 posto.

U drumskom prijevozu putnika pređeni kilometri vozila manji su za 1,00 posto, broj prevezenih putnika veći je za 2, 7 posto, a ostvareni putnički kilometri manji su za 5,9 posto.

U zračnom prijevozu broj aerodromskih operacija u prvom kvartalu veći je za 9,6 posto, a broj prevezenih putnika za 10,4 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: