biznis
0

U "Violeti" izvoz porastao za 30 posto

FENA
Tvornica toaletnog papira, papirnih i vlažnih maramica, kuhinjskih ubrusa, pelena i higijenskih uložaka Violeta iz Gruda prošlu je poslovnu godinu završila je s prihodom od 182 miliona maraka, što je rast za oko 11 posto u odnosu na 2007. godinu, a posebno značajnim u ovoj tvornici smatraju porast izvoza za 30 posto.

Oko 40 posto ukupnog asortimana Violeta izvozi, a od toga 90 posto u zemlje regije.

"U sljedeće dvije godine planiramo jaku ekspanziju. Financijski smo stabilna i tržišno prilagodljiva kompanija i siguran sam da ćemo iz najavljene svjetske ekonomske krize izaći još jače pozicionirani na tržištu, s povećanom prodajom i s većim brojem zaposlenih", tvrdi predsjednik Uprave i vlasnik Violete Petar Ćorluka.

Kako bi odgovorila rastućoj potražnji na regionalnom tržištu, kompanija priprema gradnju tvornice u Svetom Ivanu Zelini, kod Zagreba, gdje je već kupljeno građevinsko zemljište. Planirano je da tvornica u Hrvatskoj, koja bi zaposlila 50-ak radnika, bude završena krajem ove ili početkom iduće godine, a vrijednost je te investicije je 10 miliona eura.

Zagrebačka tvornica proizvodila bi ne samo za tržište Hrvatske nego i za tržišta zemelja regije. Realizacija tog projekta vremenski je uvjetovana gradnjom tvornice papira u blizini Livna, koja bi proizvodila sirovinu za Violetinu tvornicu u Grudama te buduću tvornicu u Zagrebu", kazao je projekt-menadžer Violete Edhem Numić.