biznis
216

U Tuzli uskoro otvaranje prvog savremenog hotela Dorrah za studentice

Piše: M. H.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Od narednog školskog semestra Grad Tuzla će biti bogatiji za prvi studentski hotel za studentice koji je osmišljen kao savremeni luksuzni studentski dom s hotelskom uslugom.

Hotel Dorrah se nalazi u ulici Mitra Trifunovića Uče, u blizini motela Rudar.

"Grad Tuzla je dobio studentski smještaj za djevojke koji je bio neophodan, jer smo upoznati da postoji potreba za kvalitetnim studentskim smještajem“, izjavila je Emina Mumbašić, izvršna direktorica hotela Dorrah.

Prema njenim riječima, za izgradnju prvog studenstkog hotela u Tuzli, investicija je stigla iz Kuvajta u iznosu od 6 miliona KM.

Smještajni kapacitet hotela Dorrah je 58 dvokrevetnih soba, za 116 studentica. U okviru hotela za studente su i biblioteka, učionice, informatičke sale, restoran i dr.

"U cijenu od 220 KM uračunata je cijena stanovanja i sve režije, kao i korištenje dodatnih sadržaja", ističe Mumbašić.

U restoranu hotela Dorrah doručak će za studentice biti po cijeni od 2,5 KM, dok će za večeru studentice trebati izdvojiti 4,5 KM.

"Studentice u hotelu Dorrah će biti sigurne i imati maksimalnu podršku zaposlenih u hotelu", ocijenila je Mumbašić.

Za studentice su na sedmičnoj osnovi planirane radionice i aktivnosti s ciljem unapređenja njihovog akademskog života, navodi ona, dodavši da će imati određene popuste u Centru za edukaciju i istraživanje Nahla.

Prve studentice bi trebale useliti u hotela u januaru 2016. godine, kada svi finalni radovi budu okončani, tako da će već od narednog školskog semestra biti u prilici da uživaju u uslugama ovog jedinstvenog hotela.

U hotelu će za početak biti uposleno 12 radnika, a kako se kapaciteti budu popunjavali, povećavat će se i broj radnika.

Do sada je već rezervisano 30 posto smještajnih kapaciteta ovog hotela, a kako je rečeno, studentice koje su već rezervisale smještaj dolaze iz svih dijelova BiH, a najčešće su studentice Medicinskog fakulteta.

Mumbašić naglašava da je u narednom periodu planiran i hotel za studente, ukoliko se iskaže potreba.

Svečano otvorenje hotela je predviđeno u subotu 24. oktobra u 11 sati.