{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Trebinju se otvara veliki vodeni park sa šest bazena i 15 replika dinosaura

13.7.2017. u 21:36
311
336
U Trebinju se otvara veliki vodeni park sa šest bazena i 15 replika dinosaura
311
Dosta je toga napravio i pokrenuo u Trebinju bogati investitor Rodoljub Drašković, ali ništa od toga ne može da se mjeri s Gradom Sunca, velikim vodenim parkom koji je i samom najavom gradnje privlačio pažnju javnosti.
Kad dođete na mjesto izgradnje i prošetate budućom atrakcijom, ne možete vjerovati da ste u Hercegovini, niti da je neko ovdje došao na ideju da sagradi nešto ovakvo.

Istina, nismo ga tako lako našli, još uvijek se sve gradi, posebno na pristupnim saobraćajnicama i instalacijama, skretanje još nije obilježeno pa ga je teško uočiti s ceste kojom iz Ljubinja dolazite u Trebinje. Dražin Do je mjesto gdje morate sići s glavnog puta i onda vam slijedi kilometar ili dva vožnje do vodenog parka.

Naziv Grad Sunca u potpunosti odgovara viđenom, odmah smo zaključili. Rodoljub Drašković je doslovno izgradio grad, a julski dan, kad je ekipa portala Klix.ba krstarila tim dijelom države, bio je toliko vreo da je potpuno opravdavao sunce u nazivu.

Vodeni park prostire se na 79.000 metara kvadratnih te obuhvata šest bazena, kako za djecu, tako i za odrasle. Uz bazene ide i sedam tobogana, od kojih je jedan "adrenalinski", koji vas s visine od 21 metra preko 200 metara kanala baca na jedan od bazena.

Nije to sve, tu je "splash safari" s pregršt životinja koje su dva kineska radnika montirala baš dok smo mi obilazili park. Blizu je možda i najveća atrakcija "Dino park" s 15 replika dinosaura u originalnoj veličini. Dinosauri izgledaju onako kao što smo ih gledali u nekom od filmova i sigurni smo da će broj selfie fotografija s tog mjesta biti rekordan.

Park će naravno imati pregršt ugostiteljskih sadržaja, vidjeli smo da je odmakla gradnja broda Galija koji će imati restorane, apartmene i spa centar. Niz je tu još pratećih objekata, posebno dominantan će biti hotel Vidikovac s planiranih 90 kreveta, još jedan objekt s apartmanima te četiri restorana, od kojih jedan VIP.

Drašković je najavio gradnju i "varoš čaršije" u narednoj fazi, a kasnije i zaokruženje projekta kojem je cilj postati "grad u gradu", kroz gradnju luksuznog naselja i kliničkog centra.

Posebna vrijednost samog parka je činjenica da ste, dok šetate njime, zaista odvojeno od vanjskog svijeta, iako je blizu ceste i nekih privatnih objekata sve izgrađeno tako da okolo vidite samo hercegovačka brda, kamen i plavo nebo.

U vrijeme našeg obilaska programirani rok za otvaranje parka se približavao, a nervoza na gradilištu bila je primjetna. Ipak, niko od pristunih s kojima smo razgovarali nije sumnjao da će sve biti završeno na vrijeme, svi su se više divili objektu na kojem rade i šta će predstavljati ovom kraju i gradu Trebinju. Sličan je dojam i među samim građanima Trebinja, uz određenu rezervu u vezi s cijenama o kojima se spekulira.

Otvaranje ovog zaista zanimljivog prostora u koji je, kažu, već uloženo više od 20 miliona KM, predviđeno je za 15. juli, a nezvanično se priča da bi cijena jednodnevne karte trebalo da bude 15 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: