Grad sunca
6.6k

U Trebinju otvoren veliki vodeni park vrijedan 25 miliona KM

SRNA
Foto: TrebinjeLive
(Foto: TrebinjeLive)
U Gradu sunca u Trebinju otvoreni su Aqua park i drugi atraktivni sadržaji, jedini takve vrste u Republici Srpskoj, u koji je vlasnik Rodoljub Drašković uložio oko 25 miliona KM.

U okviru ovog kompleksa, koji je sinoć otvoren, nalazi se ulazni građevinski objekat, Aqua park, Dino park, šest ugostiteljskih objekata, tri dječije igraonice, vip sadržaj - "Galija spa-centar", restoran i hotel.

Na svečenosti je istaknuto da novootvoreni istočni kompleks Grada sunca ima dnevni kapacitet od 5.000 posjetilaca te da će zapošljavati oko 200 ljudi.

Drašković je rekao da će se Grad sunca razvijati u fazama u veliki kompleks vrijedan oko 200 miliona KM, čime dokazuje da neće zaboraviti Hercegovinu iz koje potiče.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je značaj kompleksa za cijelu regiju te je posebno zahvalio Draškoviću za entuzijazam i patriotizam čiji su rezultat impozantno urađeni objekti.

Posjetioci će novootvorene sadržaje moći da koriste već krajem naredne sedmice, a prvih sedam dana ulaz će biti besplatan.

Cjelokupan Grad sunca gradi se u pet faza, a po završetku će zapošljavati oko 1.700 ljudi i imat će smještajni kapacitet od 20.000 posjetilaca dnevno.

U daljoj gradnji slijedi izgradnja kompleksa varoš-čaršija, u kojoj će se nalaziti kulturni spomenici, vjerski objekti, ugostiteljski objekti i smještajni kapaciteti.

Nakon toga, slijedi faza koja će obuhvatati izgradnju kompleks hotela i sportskih sadržaja, zatim će biti građen kompleks od 460 tipskih vila, a na kraju će biti zasađene plantaže karakterističnog voća za hercegovačku regiju, kao i zasadi vinove loze.

Ceremoniji otvaranja istočnog kompleksa prisustvovalo je više hiljada građana koji su imali priliku da obiđu sve sadržaje.