{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U štrajku radnici KTK Visoko

F
FENA
4.4.2012. u 15:03
0
0
U štrajku radnici KTK Visoko
0
U štrajku radnici KTK Visoko
Radnici Kožarsko-tekstilnog kombinata KTK Visoko stupili su jutros u štrajk nezadovoljni brojnim problemima koje ima ovo preduzeće i njegovih oko hiljadu radnika.
Predsjednik Štrajkačkog odbora Bego Agić izjavio je Feni da je cilj štrajka podstaći većinskog vlasnika, Vladu FBiH, da pomogne u opstanku preduzeća.

„Želimo spasiti imovinu propadanja, želimo uvezivanje radnog staža i isplatu neisplaćenih plaća za što je potrebno oko 19 miliona KM, kazao je Agić.

Dodao je da iz objektivnih razloga premijer FBiH Nermin Nikšić i resorni federalni ministar Erdal Trhulj nisu danas mogli prisustvovati sastanku u Visokom, ali je bio prisutan pomoćnik ministra Marinko Bošnjak.

- Sačinili smo protokol i očekujemo da u narednih sedam dana dođe do sastanka predstavnika sindikata i Štrajkačkog odbora s premijerom i njegovim saradnicima“, kaže Agić.

Ukoliko narednih dana ne bude postignut napredak, Agić je za 19. april u Sarajevu najavio proteste radnika KTK Visoko.

Sindikat i Štrajkački odbor insistiraju i na odgovornosti dosadašnjih uprava za propast preduzeća, te od Vlade FBiH očekuju da pomogne u ponovnom pokretanju proizvodnje nekadašnjeg visočkog giganta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: