Dom mladih
0

U srijedu počinje Sajam sporta, lova, ribolova i turizma

FENA
U Domu mladih Skenderija u Sarajevu od 11. do 13. novembra bit će održan 35. međunarodni sajam sporta, lova, ribolova i turizma.

U okviru ovogodišnjeg sajma bit će održan i Sajam meda i pčelinjih proizvoda te ljekovitog bilja.

"Sportistima je potrebna zdrava ishrana pa će u okviru sajma biti predstavljeno 30 proizvođača, sa svojim novim proizvodima", kazala je na danas održanoj pres-konferenciji povodom početka sajma, Samira Katica, partnerica sajma.

Naglasila je da će biti organizirana i degustacija proizvoda od meda i ljekovitog bilja, ali i predavanja o bolestima pčela te kako ih adekvatno pripremiti da prežive zimu.

Emir Hadžić, menadžer sajma, istaknuo je da je sve već spremno za održavanje sajma.

Dodao je i da na organizaciji sajma rade mladi ljudi koji su uspjeli okupiti 100 reprezentativnih firmi - izlagača na ovogodišnjem sajmu.

U okviru sajma bit će održani i "Dani sigurnosti i zaštite 2009." kada će biti realizirana i pokazna vježba čiji je cilj unapređenje opće sigurnosti okruženja, podizanje svijesti građana o aktivnostima zaštite i mjerama samozaštite i upoznavanje zakonske regulative iz ove oblasti.

"Pokazno-demonstrativnu vježbu realizirat će pripadnici policije, SIPA-e i Ministarstva sigurnosti", rekao je Eldin Husarić, koordinator Tima za realizaciju programa "Dani sigurnosti i zaštite 2009".

Na sajmu će biti održano i takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola u pet kategorija koje će ocjenjivati stručni žiri. Takmičenje se održava pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Ulaz na sajam je besplatan, a organizatori napominju da će biti upriličene i brojne nagradne igre.