|

FOTO
/
U sklopu Airport Centra Sarajevo bit će i kinocentar

U sklopu Airport Centra Sarajevo bit će i kinocentar
0
S
Sarajevo-x.com
12.12.2011. u 12:27
41
komentara
0

dijeljenja
Airport Center Sarajevo (ACS), koji će se izgraditi neposredno uz aerodrom, a tačno prekoputa bivšeg Olimpijskog sela u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pored 30.800 metara kvadratnih prodajne površine za iznajmljivanje imat će i kinocentar veličine 3.000 metara kvadratnih sa sedam do devet dvorana.

Šezdeset posto prodajnih površina već je iznajmljeno, početak izgradnje shopping centra ACS planiran je za početak 2012. godine, a otvorenje za 2013. godinu.

''Nedavno smo proširili projekt tako da sada na krovu Airport Centra gradimo multipleks kinocentar površine oko 3.000 metara kvadratnih, u koji se ulazi preko pomičnih stepenica iz područja gastronomije. Kinocentar će imati 7 do 9 dvorana, a već sada je zabilježen veliki interes”, izjavio je magistar Michael Böck, uz magistra Franza P. Kusa, glasnogovornika austrijske investitorske grupe IPD/Karimpol koja gradi shopping centar ACS. ''Trenutno pregovaramo s dva potencijalna operatera budućeg multipleks kinocentra“.

''U ovom trenutku smo već iznajmili oko 60 posto prodajnih prostora i već nam se pridružio čitav niz velikih međunarodnih i nacionalnih brendova: Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear su četiri modna branda španske grupe Inditex koji će otvoriti svoje prodavnice u Airport Centru Sarajevo. Od modnih kuća pridružit će im se još New Yorker (Njemačka) i Oviesse (Italija), zatim supermarket Delhaize (Belgija) i Sport Life za sve vezano za sport (BiH)“, objašnjava Böck.


Uznapredovali su i pregovori o iznajmljivanju prostora poduzeću Peek & Cloppenburg (P&C), lancu drogerija dm, trgovini cipela Deichmannu, švedskoj modnoj kući Lindex, njemačkom specijalizovanom tekstilnom lancu Takko, kao i njemačkom modnom lancu Tom Taylor.

''Tu je samo pitanje dana kada ćemo potpisati konačne ugovore“, kaže Böck kojem u pregovorima o iznajmljivanju poslovnog prostora podršku pruža austrijsko društvo za razvoj projekata i nekretnina Krammer + Wagner.

Početak izgradnje Airport Centra Sarajevo planiran je za početak 2012. godine, a otvorenje za 2013. godinu
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...