{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Šimanovcima otvorena nova Doncafe fabrika

S
Sarajevo-x.com
20.9.2007. u 14:11
0
0
U Šimanovcima otvorena nova Doncafe fabrika
0
U Šimanovcima otvorena nova Doncafe fabrika
U Šimanovcima, Srbija, sinoć je kompanija Doncafe otvorila vrata svoje nove fabrike vrijedne preko 10 miliona eura. Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni zvaničnici, među kojima je bio i predsjednik Srbije, Boris Tadić te princ Aleksandar Karađorđević.
Svečanim govorom Borisa Tadića otvorena je nova fabrika, a svim prisutnim su se, između ostalog, obratili i osnivač i dioničar Strauss grupe, Michael Strauss, predsjednik i CEO Strauss grupe, Erez Vigodman, potpredsjednik Coffee Straus grupe Arik Gilboa, te generalni direktor Doncafe Milan Petrović.

Slika o veličini Doncafe fabrike stvara se kroz prerađivački kapacitet od 18.000 tona kafe, koji će u sljedećim fazama razvoja dostići impresivnih 30.000 tona. Čitav kompleks prostire se na površini od 33.500 m2. Zgrada obuhvata 8.000 m2, u okviru koje se nalaze poslovni prostori, proizvodnja, magacin i prostor za edukativne i društvene aktivnosti.

Nova Doncafe fabrika, koja se nalazi na 25 kilometara od Beograda, pored autoputa Zagreb – Beograd, jedinstvena je po Centru za posjetioce, u okviru kojeg se nalaze muzej kafe i dvorana za projekcije, gdje svi zainteresovani mogu da saznaju detalje o vrstama kafe, njenom uzgoju, zemljama porijekla, načinu prerade, pripreme...

U novoj Doncafe fabrici nalazi se i izložbeni centar i ekskluzivni cafe salon, gdje posjetioci mogu da uživaju u Doncafe proizvodima. Novina ove Doncafe fabrike jeste i pasarela, postavljena iznad proizvodnog pogona, koja omogućava posjetiocima direktno upoznavanje sa procesom proizvodnje.

Skladišni prostor, koji se nalazi u zgradi, ima kapacitet za oko 2.000 paleta gotovih proizvoda i za oko 800 tona sirove kafe, sa mogućnošću istovremenog skladištenja 18 različitih kvaliteta. Kapacitet prženja je 5 tona sirove kafe na dan, a svi proizvodi se pakuju ili u zaštićenoj atmosferi ili vakumiranjem što garantuje očuvanje svježine.

U okviru ove najsavremenije fabrike u ovom dijelu Evrope, koja za sada ima oko 300 zaposlenih, od izuzetnog značaja je i logističko-distributivni centar, koji će omogućiti racionalniju i efikasniju proizvodnju, kao i distribuciju proizvoda do potrošača, što je krajnji cilj i smisao ovog poduhvata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: