biznis
111

U septembru otvaranje hotela "Marriott Residence Inn" u Sarajevu

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Radovi na hotelu Marriott Residence Inn (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Hotel "Marriott Residence Inn" koji se gradi na atraktivnoj lokaciji Čobanija u centru Sarajeva treba i biti završen u septembru ove godine. Ovo je prvi svjetski hotelski brend u BiH, koji je sastavni dio vodeće hotelijerske kompanije Marriott International stare više od 80 godina.

Budući hotel imat će 75 soba na pet spratova i svaka od njih će imati opremljenu kuhinju, a pružat će besplatnu uslugu vešeraja i doručka. Hotel sadrži i fitnes studio i saune, te ostale hotelske usluge koje će biti dostupne 24 sata dnevno.

"U njemu će biti zaposleno 24 ljudi, a proces imenovanja Upravnog odbora je u toku. Također jedini je koji ima oznaku Inn u Sarajevu", rekao je za Klix.ba Enes Kazazić, direktor Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC), koje je investitor.

Vrijednost investicije je 15 miliona KM, a izvođač radova Strabag.

Marriott International je vodeća hotelijerska kompanija s više od 3.800 objekata u 74 države širom svijeta i sa 18 hotelskih brendova. Sjedište Marriott International kompanije, koju su prije više od 80 godina osnovali J. Willard i Alice Marriott, nalazi se u gradu Bethesda u saveznoj državi Maryland (SAD) pod vodstvom porodice Marriott.