{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu uručena najveća bankarska priznanja Zlatni BAM

21.9.2018. u 16:24
109
11
U Sarajevu uručena najveća bankarska priznanja Zlatni BAM
109
U Sarajevu uručena najveća bankarska priznanja Zlatni BAM
U sarajevskom hotelu "Europe" održana je Večer bankara u sklopu koje su najuspješnijim bankama uručena tradicionalna priznanja "Zlatni BAM" koja već 16. put, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".
UniCredit Bank dd Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB BANKA AD BANJA LUKA ponijela je dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu.

Nova Banka Banja ad Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen Bank dd BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Union Banka dd Sarajevo za najveći rast depozita.

Uručene su i prigodne Plakete "Zlatni BAM" za poseban individualni i kolektivni doprinos razvoju bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Najuspješnija žena menadžer u bankarstvu je Sanela Pašić, direktorica Addiko Bank dd Sarajevo, a Plaketu najuspješniji mladi menadžer u bankarstvu primio je Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH dd Sarajevo. Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave Payten d.o.o. Sarajevo, proglašen je najinovativnijim biznis liderom u 2017. godini, a Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH, nagrađen je Plaketom kao doajen u oblasti bankarstva.

Plakete za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu dodijeljene su UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, dobitnica Plakete za najbolju web stranicu i marketing putem web stranice je Sparkasse Bank dd, a za najbolji IT team godine Raiffeisen Bank BH d.d.

Kao najbolji provajder bankarskog sektora plaketu je ponio ASSECO SEE d.o.o. Sarajevo, za najbolju ideju godine - cashless zone, nagrađena je Intesa Sanpaolo Banka d.d. Sarajevo, dok su za najbolji projekat digitalizacije godine plakete "Zlatni BAM" pripale Sberbank BH d.d. Sarajevo i Sberbank a.d. Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: