{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu prvi međunarodni sajam halal industrije SAHAF

F
10.5.2012. u 16:21
0
0
U Sarajevu prvi međunarodni sajam halal industrije SAHAF
0
U Sarajevu prvi međunarodni sajam halal industrije SAHAF
Prvi međunarodni sajam halal industrije SAHAF bit će održan u Sarajevu od 27. do 29. septembra u organizaciji Sarajevskog sajma i Agencije za certificiranje halal kvalitete GHB Invest, saopćeno je iz Centra Skenderija Sarajevo.
Cilj sajma je da na jednom mjestu okupi sve značajnije proizvođače halal proizvoda, ali i one koji žele pokrenuti postupak certificikacije halal kvaliteta.

Na SAHAF-u će učestvovati i proizvođači/dobavljači industrijske opreme kao i firme iz srodnih industrija.

Osim certificiranih proizvođača iz regiona jugoistočne Evrope u posebnim paviljonima bit će predstavljene vodeće svjetske halal industrije te neki od najznačajnijih svjetskih halal proizvođača hrane iz zemalja kao što su Malezija, Turska, Rusija, zemlje Bliskog istoka i dr.

Osim proizvođača iz regiona, na sajmu će se naći vodeće svjetske halal industrije te neki od najznačajnijih halal proizvođača iz Turske, Rusije, s Bliskog istoka i drugi.

SAHAF će omogućiti halal certifikovanim proizvođačima i pružaocima usluga da predstave svoju ponudu kako domaćim kupcima, tako i potencijalnim kupcima i distributerima.

Sajam će trajati tri dana, a u sklopu njega je predviđena i konferencija na kojoj će učesnici, ali i šira javnost biti upoznati o konceptu halal poslovanja i primjenama halal principa u različitim granama industrije.

Tržište halal proizvoda raste iz godine u godinu, a halal certificiranje je jedna od najaktuelnijih tema u oblasti standardizacije prehrambene proizvodnje. Tako danas možemo govoriti o ukupnom iznosu halal tržišta od 635 milijardi dolara.

U konferencijskom dijelu sajma učestvovat će predstavnici bosanskohercegovačke Agencije za certificiranje halal kvalitete kao i brojni gosti iz raznih dijelova svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: