biznis
0

U Sarajevu promoviran sajam EKOBIS 2008.

FENA
Šesti međunarodni sajam ekoturizma, ekologije, eko zdrave hrane, ekodrvoprerade i ekoindustrije - EKOBIS 2008., bit će održan od 11. do 14. septembra na Gradskoj otoci u Bihaću, rečeno je danas na prezentaciji ovog sajma u Sarajevu.

Kako je naglašeno, EKOBIS je festival zdravog života koji se održava u kraju koji je prije mnogih ekološki osviješten, a na 10.000 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora okupit će se više od 200 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Prema riječima predsjednika Privredne komore Unsko-sanskog kantona Ismeta Pašalića u sklopu sajma, između ostalog, bit će organizirano više prezentacija, zatim kolektivnih predstavljanja, kao što će to učiniti članice Obrtničke komore FBiH, izložba životinja, trka djece i omladine, dječija ekološka radionica i kviz, te konferencija o temi “Šume, okoliš i klimatske promjene”.

Također, bit će obilježeno i deset godina saradnje Privredne komore Unsko-sanskog kantona s Gospodarskom komorom Karlovačke županije.

Na prethodnim EKOBIS sajmovima promovirani su izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Austrije i još nekih zemalja iz regiona.

Tradicionalno, organizator sajma je Privredna komora Unsko-sanskog kantona (PKUSK), a tehničku podršku i ovogodišnjoj manifestaciji pružit će Vanjskotrgovinska komora BiH, Vlada FBiH i Privredna komora FBiH.