biznis
0

U Sarajevu peta konferencija Vaša(r) ideja

Klix.ba
U četvrtak, 27. marta 2014. u 19:00h, u SARTR-u, održat će konferencija Vaša(r) ideja. Peta po redu konferencija u organizaciji Udruženja za kreativno učenje – PLUS i ovoga puta nudi zanimljiv sadržaj.

Ovog puta u to su tri predavača koji će u dvadesetominutnim predavanjima iznijeti svoje inovativne ideje i/ili podijeliti sa publikom svoja iskustva nakon čega slijede razgovori.

Motivirati mlade, kao i one nešto starije, da djeluju odgovornije prema sebi i okolini, ali i pokušati kreirati pozitivne uzore mladima jedinstven je cilj svih konferencija Vaša(r) ideja. Priliku da sa sarajevskom publikom podijele svoja iskustva i spoznaje do kojih su došli gradeći uspješne poslovne živote, ovoga puta je pružena vrsnim stručnjacima i praktičarima:

  1. Selma Spahić, redateljica tema: Dvadeset minuta režije
  2. Bakir Kalajdžisalihović, nalmađi bh. pilot tema: Nebo nije granica
  3. prof.dr. Mirjana Mavrak, psiholog – pedagog; tema: Odgovor i odgovornost – izbori naši svagdanji

Namijenjen prvenstveno mladima a kreiran u vidu niza konferencija javnog govorništva, Vaša(r) ideja je jedinstven na ovim prostorima i predstavlja svojevrsnu kuću znanja koja svojim kvalitetom i kontinuitetom postaje izvor inspirativnih i inovativnih informacija iz različitih oblasti ljudskog djelovanja.

"Teme iz nauke, umjetnosti, književnosti, obrazovanja, poduzetništva i sl. su dio plana kojim želimo povesti mladež u svijet u kojem je sve moguće kada imate ideju. No, prvenstveno pokazati im da su snaga ideje, upornost i istrajnost pokretači i realizatori svih naših životnih projekata", istakla je Adila Salibašić, predsjednica Udruženja PLUS.

Projekt Vaša(r) ideja je, zapravo, zamišljen kao svojevrsna nadopuna formalnom obrazovanju koje je nerijetko suhoparno i teže prati nove trendove u svim segmentima ljudskog života.

Potreba za dodatnim obrazovanjem postoji uvijek, stoga samo treba(mo) iznaći načina kako da to obrazovanje učinimo interesantnim a time i prihvatljivijim. Iskustva sa prethodne četiri konferencije ukazuju da je interes i gledalaca, ali i predavača veliki, stoga je za očekivati da će i ovoga puta sala Sarajevskog teatra SARTR biti u potpunosti popunjena.

Ulaz je besplatan, a rezervacije se mogu slati na: [email protected]

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajeskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo. Više o projektu, kao i snimljena predavanja sa prethodnih konferencija možete pogledati na www.udruzenjeplus.ba