|

U Sarajevu otvoren Diplomatski bazar, posjetitelji uživaju u hrani, kupovini i dobrim djelima

U Sarajevu otvoren Diplomatski bazar, posjetitelji uživaju u hrani, kupovini i dobrim djelima
101
M. N.
7.12.2019. u 15:05
26
komentara
101

dijeljenja
1/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
2/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
3/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
4/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
5/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
6/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
7/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
8/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
9/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
10/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
11/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
12/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
13/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
14/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
15/15 Foto: D. Ć./Klix.ba
U sarajevskoj Skenderiji danas je otvoren Diplomatski zimski bazar u kojem učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja.
Posjetitelji mogu uživati u šarolikoj gastronomskoj ponudi, ali i originalnih rukotvorinama kojima možete obradovati najbliže za predstojeće praznike i ujedno učiniti dobro djelo.

Ove godine prvi put su se pridružili Brazil, Crna Gora, Katar, Pakistan i Poljska te Udruga Iraca. Među štandovima nalazi se i Udruženje Zaboravljena djeca rata na kojem se prodaju domaći proizvodi koje su napravile hrabre majke članica udruženja.

Dječica se se posebno obradovala fotografisanju s Djeda Mrazom, slikanju po licu, igraonici i drugim zabavnim sadržajima, a ona malo starija su testirali svoje sposobnosti snalaženja u dvije escape rooms.

Stariji mogu okušati sreću u lutriji s bogatim poklonima među kojima su putovanja, ulaznice za utakmicu FC Roma, portret sesija s modnim fotografom Edvinom Kalićem, potpisani dresovi međunarodnih fudalera, iznenađenja od Maestro Suits, Kaftan Studiija, Zanata, Gazzda i još mnogo toga...

Podršku organizaciji Diplomatskog zimskog bazara i ove godine pružili su Kanton i Grad Sarajevo.

Diplomatski zimski bazar otvoren je do 17.00 sati. Ulaznica košta pet KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe. Sva sredstva bit će donirana u humanitarne svrhe.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...