{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održana konferencija "Poslovni prostor BH"

F
27.11.2014. u 16:41
3
5
U Sarajevu održana konferencija "Poslovni prostor BH"
3
U Sarajevu održana konferencija "Poslovni prostor BH"
Inicijalna konferencija "Poslovni prostor BH" održana je danas u Sarajevu, u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT, a radi doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH.
Rusmir Porobić iz KULT-a izjavio je za Agenciju FENA da su na konferenciji učestvovali predstavnici više od 30 institucija, poslovnih subjekata i nevladinih organizacija koji su identificirali ključne probleme u toj oblasti i za koje će ponuditi konkretna rješenja.

Pojasnio je da će zagovarati veću i bolje usmjerenu budžetsku podršku za razvoj malog i srednjeg preduzetništva, zatim uređenje raspodjele različitih finansijskih poticaja najperspektivnijim granama privrede, te rasterećenje privrednika od velikih nameta, odnosno plaćanje PDV-a po naplati a ne po fakturiranju, odgoda plaćanja do prvog u mjesecu i oprezan pristup doprinosima na plaće da ne bi ugrozili zdravstvene i penzione fondove.

Porobić je kazao da pri izradi rješenja uzimaju u obzir prijedloge i poslodavaca i državnih revizora i institucija dabi konsenzus najboljih rješenja uputili predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

Inicijativa "Poslovni prostor BH" provodi se u okviru Projekta održivosti civilnog društva u BiH (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a podržavaju ga USAID i vlada Velike Britanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: