biznis
0

U sarajevskoj Skenderiji danas otvoreni sajmovi “Medicop” i “Info”

FENA
U sarajevskom Centru Skenderija danas su otvoreni 10. međunarodni sajam medicine i medicinske opreme – “Medicop 2007.” i 10. međunarodni sajam informacionih tehnologija i telekomunikacija – "Info2007.".

Obje manifestacije održavaju se do 26. oktobra, a organizator je Sarajevski sajam.

Ove godine na sajmu “Medicop”, direktno ili posredstvom zastupnika, na oko 5.130 kvadratnih metara izložbenog prostora, predstavlja se oko 100 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Italije, Mađarske, Danske, Švedske, Njemačke, Holandije, Češke, Francuske, SAD-a, Tajvana, Indije i Kine.

“Medicop” je jedina specijalizirana manifestacija na prostoru BiH za prezentiranje medicinskih, laboratorijskih, farmaceutskih, stomatoloških i optičkih proizvoda, opreme i usluga, a predstavlja i stručno-edukativnu manifestaciju tokom koje se održavaju predavanja, kongresi, simpoziji i okrugli stolovi o aktuelnim temama iz tih oblasti.

Na sajmu “Info 2007.”, koji je također manifestacija međunarodnog karaktera, predstavljena je najnovija ponuda softverskih i hardverskih rješenja, internet usluga i kapaciteta te računarske opreme, a učestvuje oko 20 kompanija.