{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U rudniku "Kakanj" pušten u rad bager vrijedan 4,2 miliona KM

S
6.4.2012. u 16:16
0
2
U rudniku "Kakanj" pušten u rad bager vrijedan 4,2 miliona KM
0
U rudniku "Kakanj" pušten u rad bager vrijedan 4,2 miliona KM
Foto: Ilustracija
Na površinskom kopu "Vrtlište" Rudnika mrkog uglja "Kakanj" danas je pušten u rad novi elektro-hidraulični bager vrijedan 4,2 miliona KM, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.
Nabavka elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika "Kakanj" nastavak je kontinuisanog procesa dokapitalizacije putem koje Elektroprivreda BiH u ovaj rudnik planira da investira 66,9 miliona KM.

Vrijednost do sada potpisanih ugovora za Rudnik mrkog uglja "Kakanj" veća je od 11 miliona KM, a u toku je realizacija projekata u vrijednosti oko 30,3 miliona KM.

Direktor Rudnika mrkog uglja "Kakanj" Mirsad Jašarspahić rekao je da će upotrebom novog elektro-hidrauličnog bagera i nabavkom pet novih dampera, što se očekuje do kraja mjeseca, kakanjski bazen spreman za postojeće blokove u Termoelektrani i za novi blok 8.

Nova investicija Elektroprivrede BiH omogućiće rudniku "Kakanj" povećavanje utovarnih kapaciteta na površinskom kopu "Vrtlište" , što će doprinijeti povećavanju produktivnosti i efektivnijem usklađivanju tehnološke linije na utovaru uglja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: