Veterinarska inspektorica
0

U RS-u nema piletine sumnjivog kvaliteta

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na tržištu Republike Srpske, u dosadašnjim kontrolama veterinarske inspekcije, nije utvrđeno prisustvo pilećeg mesa sumnjivog kvaliteta, saopćila je danas glavna entitetska veterinarska inspektorica Ljiljana Gojić.

Ona je u pisanoj izjavi navela i da potrošači do sada nisu prijavili inspekciji da se u prometu nalaze pileće meso sumnjivog kvaliteta.

Veterinarska inspekcija RS-a, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost hrane BiH, u martu je u monitoring kontrolama uzela uzorke namirnica životinjskog porijekla, pa tako i pilećeg mesa domaće proizvodnje, kao i iz uvoza.

“Uzorci mesa zatečenog u prometu poslani su na analizu na prisustvo rezidua, odnosno zabranjenih supstanci i nakon dostavljanja rezultata analiza imaćemo uvid u kvalitet mesa koje se nalazi na našem tržištu“, pojašnjava Gojić.

Pojedini mediji u RS-u objavili su izjavu predsjednika Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Zajednica živinara RS-a“ Zorana Kneževića u kojoj se tvrdi da je na tržištu tog entiteta u prodaji piletina sumnjivog kvaliteta koja je puna hormona i opasna po zdravlje ljudi, a uvezena je iz Turske, Brazila i Amerike.