|

U Prijedoru se gradi mljekara Vitamilk

U Prijedoru se gradi mljekara Vitamilk
0
S
SRNA
30.11.2012. u 15:21
0
komentara
0

dijeljenja
U Prijedoru se gradi mljekara Vitamilk Foto: SRNA
U Industrijskoj zoni "Celpak" u Prijedoru u toku je izgradnja nove fabrike - mljekare "Vitamilk" koja bi trebalo da bude otvorena u aprilu ili maju naredne godine i gdje bi trebalo da bude otvoreno 50 novih radnih mjesta.
Preduzeće "Vitamilk" od opštine je kupilo zemljište površine nešto veće od 9.000 metara kvadratnih, gdje bi u prvoj fazi trebalo da bude izgrađen glavni proizvodni objekat i prostor za administraciju, ukupne površine 1.500 metara kvadratnih.

U drugoj fazi bit će izgrađeno dodatnih 1.500 metara kvadratnih pratećih objekata gdje će se obavljati sve - od otkupa mlijeka, preko prerade i proizvodnje do distribucije mlijeka i mliječnih prerađevina.

Ova firma trenutno ima 300 kooperanata u Prijedoru, a otvaranjem vlastitog proizvodnog pogona očekuje se da taj broj poraste.

Prijedorsko preduzeće "Vitamilk" osnovano je 2008. godine i prve tri godine bavilo se samo distribucijom mlijeka i mliječnih proizvoda domaćih i stranih proizvođača, a decembra prošle godine pokrenulo je i vlastitu proizvodnju i na tržište plasiralo robnu marku "Belata".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.