biznis
0

U Potočarima počinje obnova hale za pokretanje proizvodnje stolica

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Potočarima kod Srebrenice uskoro će početi sanacija krova i obnova proizvodne hale u kojima će biti instalirane mašine i oprema za proizvodnju stolica, rekao je šef kabineta načelnika opštine Srebrenica Vladan Milovanović.

Milovanović je dodao da je završena tenderska procedura i da izvođač narednih dana treba da počne izvoditi ugovorene radove na sanaciji krova, ali nije precizirao datum početka radova.

Ova hala je nekada pripadala ugašenom srebreničkom transportnom preduzeću koju je kupila jedna slovenačka firma, ali je nikada nije koristila i opština Srebrenica ju je otkupila za 800.000 eura.

Hala je kupljena sredstvima Srbije koja je obezbijedila milion eura za kupovinu i osposobljavanje tog objekta za pokretanje proizvodnje.

Preostalih 200.000 eura bit će utrošeno u sanaciju i rekonstrukciju objekta koji će biti ustupljen firmi "Tapos" iz Srbije za proizvodnju stolica.

Milovanović kaže da je ranije uređena lokacija za nesmetano obavljanje rekonstrukcije, te navodi da će se nakon sanacije krova pristupiti ugradnji stolarije, a firma "Tapos" će preuzeti objekat čim se završe građevinski radovi i instalirati mašine i opremu za proizvodnju stolica.

On je istakao da je kompanija "Tapos" već formirala preduzeće u Srebrenici.

Prema riječima načelnika srebreničke opštine Mladena Grujičića, ova firma će u početku zapošljavati stotinu radnika, a razvojem i širenjem proizvodnje imat će potrebu za oko 300 radnika.