ASA Holding
0

U ponedjeljak o privatizaciji Volkswagen tvornice u Vogošći

FENA
Nihad Imamović
Nihad Imamović
Nihad Imamović, generalni direktor ASA Holdinga, koji rukovodi aktivnostima članica ASA i Prevent grupacije, u ponedjeljak 4. augusta obratit će se medijima na konferenciji za novinare u Sarajevu povodom privatizacije Volkswagen tvornice u Vogošći i razvoja autoindustrije u BiH.

Kako se navodi u saopćenju ASA Holdinga, povod za to su nedavno objavljene "nepotpune informacije" u nekim dnevnim novinama o privatizaciji dijela kapitala u tvornici Volkswagen Sarajevo u Vogošći, a koje se direktno odnose na Prevent čiji je udio u vlasničkoj strukturi 42 posto.

"Shodno profesionalnim postulatima i poslovnoj etici Prevent osjeća dužnost da predstavnike medija i cjelokupnu javnost informira o tokovima privatizacije tvornice u Vogošći," kaže se u saopćenju ASA Holdinga.

Također, dodaje se da je Prevent u BiH osnovan 1999. i da je danas među vodećim izvoznicima s tvornicima u Visokom, Goraždu, Zenici, Tešnju i Vogošći, te da je prva kompanija u državi koja je uvela sistem upravljanja kvalitetom i ispunila ISO standarde.