|

U planu poboljšanje puta Sarajevo - Foča

U planu poboljšanje puta Sarajevo - Foča
7
S
SRNA
17.1.2015. u 11:25
34
komentara
7

dijeljenja
U planu poboljšanje puta Sarajevo - Foča Foto: Arhiv
Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske saopštilo je da je usaglasilo projektni zadatak sa Evropskom komisijom za izradu glavnog projekta Foča - Hum, sa međudržavnim mostom i izradu studijske dokumentacije za poboljšanje puta Sarajevo - Foča.
U saopštenju se dodaje da je postupak javne nabavke za izbor konsultanta završen, ali da Evropska komisija još nije obavijestila Ministarstvo o izboru konsultanta.

Prema međunarodnim finansijskim institucijama bit će aplicirano za obezbjeđivanje finansijskih sredstava za izgradnju ove dionice.

Vrijednost projekta će se znati poslije izrade projektne dokumentacije, s tim da je procjena da će projekat koštati oko 60 miliona eura, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da je 2013. godine u saobraćaj pušten magistralni put Foča - Gacko, preko prevoja Čemerno, čime je uspostavljena najkraća veza sjevernog i južnog dijela BiH, a za koji je Vlada RS obezbijedila 73,1 milion KM.

Također, na magistralnom putu Pale - Ustiprača izgrađen je tunel Stambulčić, vrijednosti 17 miliona KM, čime su putnički i teretni saobraćaj višestruko olakšani i bezbjedniji, dodaje se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...