{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U parlamentarnoj proceduri odluka o izboru partnera za gradnju novih elektrana

F
7.2.2008. u 13:09
0
0
U parlamentarnoj proceduri odluka o izboru partnera za gradnju novih elektrana
0
U parlamentarnoj proceduri odluka o izboru partnera za gradnju novih elektrana
Vlada FBiH u srijedu je na sjednici u Mostaru donijela zaključke da bi se Parlamentu F BiH prije otvaranja rasprave i izjašnjenja o Odluci o izboru strateških partnera za pripremu izgradnje, izgradnju i korištenje elektroenergetskih objekata FBiH još jedanput ponudila prezentacija izvještaja o toku vođenja cjelokupnog postupka počev od javnog poziva do odabira strateških partnera.
Iz Kabineta federalnog ministra energije, rudarstva i industrije danas je saopćeno da je Vlada također zaključila da je potrebno sačiniti dodatnu analizu kada su u pitanju poslovne sposobnosti i kvalificiranost odabranih strateških partnera.

Vlada Federacije BiH je predložila da se istodobno formira parlamentarna komisija koja bi obilaskom svih odabranih strateških partnera Parlamentu Federacije BiH ponudila izvještaj o njihovoj poslovnoj sposobnosti i kvalificiranosti.

Također je predloženo da parlamentarna komisija zajedno s federalnim Ministarstvom energije, rudarstva i industrije ima status parlamentarnog tijela koje će skupa s resornim federalnim ministarstvom i Vladom Federacije BiH u kontuinitetu, informirati oba doma Parlamenta Federacije BiH o vođenju svih aktivnosti i poslova u svim fazama realizacije.

-Napominjemo da će aktivnosti u vezi s dodjelom koncesije za izgradnju hidroelektrane na gornjem toku Neretve biti nastavljene u skladu s pozitivnom zakonskom regulativom i zaključcima Vlade Federacije BiH, bez obzira na neka protivljenja - stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: