{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U oktobru cijene bile veće za 0,4 posto

S
24.11.2014. u 09:59
0
4
U oktobru cijene bile veće za 0,4 posto
0
U oktobru cijene bile veće za 0,4 posto
Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u oktobru su bile veće za 0,4 posto u odnosu na septembar.
Cijene stanovanja i režijskih troškova povećane su za 5,6 posto, odjeće i obuće za 1,6 posto, komunikacija za 0,7 posto, ostalih dobara i usluga za 0,3 posto, obrazovanja za 0,2 posto, te alkoholnih pića i duhana, namještaja i uređaja za domaćinstvo, i zdravstva za 0,1 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u oktobru su pojeftinili hrana i bezalkoholna pića za 0,9 posto, rekreacija i kultura za 0,3 posto, prevoz za 0,1 posto.

Cijene u oktobru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine u prosjeku su veće za 0,1 posto.

Prosječni rast cijena zabilježili su alkoholna pića i duhan za 9,1 posto, komunikacije za 3,7 posto, obrazovanje za 1,3 posto, zdravstvo za jedan posto, rekreacija i kultura, te hoteli i restorani za 0,4 posto, a namještaj i aparati za domaćinstvo, kao i ostala dobra i usluge za 0,1 posto.

Cijene odjeće i obuće niže su za 4,1 posto, hrane i bezalkoholnih pića za 0,9 posto, prevoza za 0,7 posto, te stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenta za 0,1 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: