Osma godišnjica rada
0

U oktobru 4. međunarodna konferencija Sarajevske berze

FENA
U povodu osme godišnjice rada, Sarajevska berza vrijednosnih papira (SASE) organizira 13. oktobra u Sarajevu 4. međunarodnu konferenciju o temi „Država i tržište kapitala - kako dalje?“.

Na ovom skupu se očekuje učešće predstavnika vlasti, najeminentnijih ličnosti iz sektora ekonomije i finansija, odnosno tržišta kapitala te nezavisnih eksperata i predstavnika akademske zajednice.

U vremenu prvih pozitivnih znakova preovladavanja globalne ekonomske i finansijske krize i optimističkih prognoza koje ukazuju na trend oporavka i rasta, 4. međunarodna konferencija SASE, kako navode iz te institucije, bit će prilika da se razmijene mišljenja i stavovi o perspektivama razvoja tržišta kapitala u BiH.

Ove godine fokus će biti na lokalnom tržištu i ukazivanju na činioce koji mogu unaprijediti domaće tržište kapitala, apostrofirajući ulogu države u razvoju tržišta kapitala, kao i na novim projektima koji treba da budu ključni zamajac u tom procesu.

Kao i svake godine, korporativno upravljanje će biti jedna od tema konferencije te će biti predstavljeni rezultati ankete o stanju i trendovima korporativnog upravljanju u posljednjih godinu dana u FBiH.

Moderatori i govornici na konferenciji će biti predstavnici vlasti, eminentni stručnjaci iz finansija i tržišta kapitala, uključujući predstavnike regulatora, berzi, investicionih/uzajamnih fondova i predstavnici konsultanskih kuća.

Sarajevska berza vrijednosnih papira 3. međunarodnu konferenciju organizirala je 22. i 23. oktobra 2008., a bila je posvećena temi „Privatizacija telekom operatera - prekretnica u razvoju tržišta kapitala u Federaciji BiH“.

Prva međunarodna konferencija SASE organizirana je 2006. godine u Sarajevu.