U Mostaru u subotu izložba sireva

F
FENA
19.11.2009. u 11:47
0
0
U Mostaru u subotu izložba sireva
0
U Mostaru u subotu izložba sireva
Udruženje proizvođača i prerađivača autohtonih ovčijih sireva i mesa "Pramenka", uz pomoć talijanske nevladine organizacije UCODEP, Ministarstva vanjskih poslova Italije te Ministarstava poljoprivrede Federacije BiH i Hercegovačko-neretvanske Županije organizirat će u subotu, 21. novembra, u Hrvatskome domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru Izložbu sireva.
Proizvođači iz svih krajeva Hercegovine i iz Travnika imat će priliku predstaviti i prodavati svoje proizvode od nepasteriziranog mlijeka najviše kvalitete, te sudjelovati u takmičenju koje se održava u sklopu Izložbe.

U takmičarskomdijelu, na osnovi ocjena komisije sačinjene od domaćih i stranih stručnjaka, bit će dodijeljene nagrade za tri kategorije sira proizvedenog od ovčijeg mlijeka: livanjski sir, travnički sir i hercegovački sir iz mijeha.

Izložba će započeti u 10 sati konferencijom na temu "Mali proizvođači tradicionalnih sireva od sirovog mlijeka: Iskustva i perspektive iz Italije, Hrvatske i BiH", a nastavit će se proglašenjem pobjednika među takmičarima za najbolji sir na sajmu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: