Radovi u toku
0

U Mostaru se gradi Sportsko kulturni centar

FENA
Nakon što je prije par dana dobivena odgovarajuća dozvola za izgradnju Sportsko kulturnog centra Mostar službeno su počeli radovi na izgradnji armirano betonske konstrukcije na trećoj etaži ispod zemlje.

Po riječima direktora Sportsko kulturnog centra Edina Praše, do sada su radili po načelnoj dozvoli, tako da je prije par dana, zahvaljujući gradskim strukturama, počela službena izgradnja centra.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić danas je obišao spomenuto gradilište. Tom prigodom kazao je kako će se naći načina da se spomenuti centar dovrši.

Naime, rok za izgradnju je četiri godine, a, kako je istaknuo Prašo, rokovi će biti ispoštovani ukoliko to finansije budu dozvoljavale.

"U narednom razdoblju Grad Mostar mora, uz pomoć Federacije i Županije, raditi na zatvaranju konstrukcije finansiranja. Brzina izvedbe ovog projekta zavisit će o finansijskoj konstrukciji. Vjerujem kako prekida neće biti. Kad se naprave garaže napravit će se i onaj dio koji je za sportaše bitan", istakao je Bešlić.

Bešlić je naveo kako će u centru biti 600 parking mjesta, te da će se na taj način smanjiti problem mirujućeg prometa.

Inače, radove na izgradnji podrumskog dijela objekta Sportsko kulturnog centra Mostar izvodi poduzeće "Hering", a vrijednost ugovorenih radova iznosi 8.000.000 KM. Rok za izvođenje radova je 365 dana od dana uvođenja izvođača u posao.