Od 19. juna
73

U Istanbul na kafu: U Sarajevu predstavljeni letovi AtlasGlobala za Tursku

Piše: I. Č.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Mlada turska aviokompanija AtlasGlobal uključit će novu destinaciju u mrežu letova sa Sarajevskog aerodroma, a večeras su u Sarajevu predstavili svoje novouspostavljene letove na relaciji Sarajevo-Istanbul. Predstavnici kompanije su istakli da u šali često govore da će se zbog pristupačnih cijena letova od sada u Istanbul ići "na kafu".

Turski ambasador u Bosni i Hercegovini Haldun Koc kazao je prilikom predstavljanja kompanije da između Bosne i Hercegovine i Turske postoji dobra politička saradnja.

"Da bismo uspostavili dobru ekonomsku saradnju jako je bitno da se ljudi posjećuju. Povećanje letova između dvije zemlje povećat će i ekonomsku saradnju, a ona je važna i u ekonomskom i u turističkom smislu", poručio je Koc.

Direktor turističke agencije Centrotours Sarajevo i bh. predstavnik kompanije AtlasGlobal Muamer Lutvić kazao je da je ovo treća aviokompanija koja dolazi u Sarajevo, nakon Turkish Airlinesa i Pegasusa.

"Riječ je o jednoj mladoj, ali veoma razvijenoj turskoj aviokompaniji. AtlasGlobal ima razgranatu mrežu letova širom svijeta. Agencija Centrotours je zastupnik i predstavnik aviokompanije AtlasGlobal u Bosni i Hercegovini i mi ćemo raditi sve poslove koji su vezani za prodaju aviokarata", kazao je Lutvić.

Na novinarsko pitanje o cijeni usluga nove aviokompanije, Lutvić je kazao da u šali često kažu da će se od sada zbog povoljnih cijena moći ići "na kafu" u Istanbul.

Predstavnik kompanije AtlasGlobal Enver Karadža kazao je da ta kompanija u vlasništvu ima i turističku agenciju ETC, koja je jedna od vodećih turističkih agencija u Turskoj.

"Turistička agencija je već dugo na ovim prostorima. Kad je riječ o aviokompaniji AtlasGlobal želimo da se uključimo u mrežu letova sa Balkana. Poslije Beograda, druga stanica nam je Sarajevo. Počeli smo s letovima prema Balkanu i očekujemo da se saradnja balkanskih zemalja poveća sa Turskom, a povećanje broja letova će nesumnjivo tome doprinijeti", kazao je Karadža, dodavši da je 19. juna prvi let.

"Nek nam je svima sa srećom", istakao je.

Prema trenutnim cijenama izraženim na zvaničnoj stranici aviokompanije za prve letove na relaciji Sarajevo - Istanbul najjeftinija karta za povratni let je oko 135 eura.