biznis
0

U Gradišci otvorena poslovnica ProCredit banke

FENA
ProCredit banka danas je otvorila novu poslovnicu sa sjedištem u Gradišci, koja je četrdeseta poslovnica ove banke otvorena u Bosni i Hercegovini.

Direktor ProCredit Bank Peter Moelders naglasio je da širenje poslovnih jedinica prati nastojanje banke da se približi klijentima i odgovori na njihove potrebe pružajući im profesionalne i transparentne bankarske usluge.

Samo u prošloj godini ProCredit Bank je otvorila 13 poslovnica i šest infocentara, a u ovoj godini slijede nova otvorenja.

Rad poslovnice u Gradišci će omogućiti malim i srednjim poduzetnicima da kreditiranjem pokrenu ili prošire postojeće poslovne aktivnosti.

Također, stanovništvo Gradiške će imati priliku koristiti usluge platnog prometa, štednje, kreditiranja i kartičnog poslovanja.

„Tokom godine zadržali smo fokus na kreditiranju malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede. Kreditni portfolio banke je u prošloj godini porastao za 38 posto, rezultirajući ukupnim iznosom od 162 miliona eura. Ovi rezultati su ostvareni poboljšanjem usluga za naše klijente i našim pojačanim prisustvom na bih. tržištu“, izjavio je Moleders.

Depozitna osnova je u toku prošle godine uvećana za 58 posto i trenutno iznosi više od 142 miliona eura, što potvrđuje da građani BiH, naveo je, vjeruju ovoj banci i da su prepoznali pogodnost i sigurnost štednih usluga koje nudimo.

Radomir Savić, regionalni direktor ProCredit Bank, istakanuo je da će i ovo otvorenje omogućiti zaposlenje 14 mladih ljudi, te je pozvao građane Gradiške da posjete poslovnicu za vrijeme akcije „Dani otvorenih vrata“, kada će imati priliku da direktno upoznaju usluge koje banka nudi.