Savjetovanje
0

U Gradačcu naučno-stručni skup "AgroTECH 2009."

FENA
Gradačac
Gradačac
U okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive, u Gradačcu će 24. septembra biti održano 4. savjetovanje o proizvodnji i prehrani hrane s međunarodnim učešćem "agroTECH2009.".

Organizatori skupa su Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s gradačačkim sajmom i Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona.

Prema najavama organizatora, vodeći istraživači i priznati stručnjaci iz poljoprivrede, prehrambene industrije te ekologije informirat će učesnike skupa o najnovijim fundamentalnim i aplikativnim saznanjima iz tih oblasti, s posebnim naglaskom na moguća tehno-ekonomska poboljšanja u planiranju i realizaciji poljoprivredne proizvodnje, kao i najnovijim trendovima u rješavanju problema s otpadom iz poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

Značajno mjesto, kako je najavljeno, zauzet će i kontrola kvaliteta u proizvodnji hrane te razvoj novih proizvoda uz upravljanje plasmanom gotovih proizvoda.