biznis
0

U Goraždu i Sarajevu radionice o okolišnim dozvolama

FENA
Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj (CETEOR) iz Sarajeva organizirat će 15. maja u Goraždu, a 16. maja u Sarajevu radionicu o temi “Popularizacija okolišnih zakona - izazovi okolišne dozvole”.

Cilj radionica je da se subjekti koji su zainteresirani za problematiku pripreme, izrade i pribavljanja okolišnih dozvola direktno informiraju o aktuelnom zakonskom okviru kojim se regulira ta oblast.

Učesnici će također imati priliku da se upoznaju i o osnovnim elementima upravo kompletirane Strategije zaštite okoliša u Federaciji BiH.

Radionice su namijenjene predstavnicima Federalne i kantonalnih privrednih komora, inspekcijskih službi, konsalting kompanija iz oblasti okoliša, uposlenicima kantonalnih ministarstava koji izdaju okolišne dozvole, privrednim subjektima koji imaju obavezu pribavljanja okolišne dozvole, kao i predstavnicima nevladinih organizacija.

Uz mnoge govornike, prema programu iz CETEOR-a, učesnicima radionica bi se trebao obrati i federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg.