{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu

F
23.4.2008. u 19:52
0
0
U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu
0
U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu
Projekt Svjetske banke i IFC-a "Doing Business" odao je priznanje sedmorici partnera projekta u BiH: advokatima Salihu i Kerimu Karabdiću, advokatskim uredima Emira Kovačevića, Branka Marića, Bojane Tkalčić-Đulić i Olodara Prebanica, kompanijama Lansky, Ganzger & Partner d.o.o., DLA Piper Weiss -Tessbach i LRC kreditnom birou.
Firme su dobile priznanje za trajne napore u pružanju metodološke podrške i informacija za izvještaj "Doing Business" kao dio mreže od preko 5.000 lokalnih eksperata – poslovnih konsultanata, pravnika, računovođa, državnih službenika i vodećih akademskih radnika iz cijelog svijeta.

Nagrade je uručio Marco Mantovanelli, direktor ureda Svjetske banke u BiH, koji je istakao da je njihov zadatak identificiranje problema i isticanje uspješnih rješenja.

Dužnosnik za zemlju IFC-a Ivana Ćurić ukazala je da, osim dijagnostičke funkcije, "Doing Business" promovira reforme odnosa vlada prema poslovnim subjektima koji predstavljaju motor-pokretač održivog ekonomskog razvoja.

U globalnom izvještaju "Doing Business 2008." BiH je na 105. od 178 mjesta na listi zemalja poredanih po ukupnoj lakoći poslovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: