{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu

F
23.4.2008. u 19:52
0
0
U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu
0
U globalnom izvještaju "Doing Business" BiH na 105. mjestu
Projekt Svjetske banke i IFC-a "Doing Business" odao je priznanje sedmorici partnera projekta u BiH: advokatima Salihu i Kerimu Karabdiću, advokatskim uredima Emira Kovačevića, Branka Marića, Bojane Tkalčić-Đulić i Olodara Prebanica, kompanijama Lansky, Ganzger & Partner d.o.o., DLA Piper Weiss -Tessbach i LRC kreditnom birou.
Firme su dobile priznanje za trajne napore u pružanju metodološke podrške i informacija za izvještaj "Doing Business" kao dio mreže od preko 5.000 lokalnih eksperata – poslovnih konsultanata, pravnika, računovođa, državnih službenika i vodećih akademskih radnika iz cijelog svijeta.

Nagrade je uručio Marco Mantovanelli, direktor ureda Svjetske banke u BiH, koji je istakao da je njihov zadatak identificiranje problema i isticanje uspješnih rješenja.

Dužnosnik za zemlju IFC-a Ivana Ćurić ukazala je da, osim dijagnostičke funkcije, "Doing Business" promovira reforme odnosa vlada prema poslovnim subjektima koji predstavljaju motor-pokretač održivog ekonomskog razvoja.

U globalnom izvještaju "Doing Business 2008." BiH je na 105. od 178 mjesta na listi zemalja poredanih po ukupnoj lakoći poslovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: