{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U februaru proizvođačke cijene više za 0,8 posto

S
30.3.2017. u 09:25
0
7
U februaru proizvođačke cijene više za 0,8 posto
0
U februaru proizvođačke cijene više za 0,8 posto
Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u februaru više su za 0,8 posto u odnosu na januar, te više za 3,2 posto u odnosu na isti mjesec 2016. godine.
U februaru, u poređenju sa januarom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu više su za 0,3 posto, te više za 2,7 posto u odnosu na isti mjesec lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u drugom mjesecu više su za 1,5 posto u odnosu na januar, te više za 3,9 posto u odnosu na februar 2016. godine.

U februaru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u sektoru energije za 0,1 odsto, intermedijarnih proizvoda za 1,6 posto, netrajnih proizvoda za 0,3 posto, te kapitalnih proizvoda za 0,4 posto.

Proizvođačke cijene u februaru ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, više su sektoru energije za 5,8 posto, te intermedijarnih proizvoda za 4,9 posto, dok su opale u sektoru kapitalnih proizvoda za 1,5 posto, trajnih potrošačkih dobara za 0,5 posto, te netrajnih proizvoda za 0,8 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: