{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U FBiH registrirano ukupno 727 fiktivnih i nedostupnih firmi

16.4.2003. u 22:03
0
0
U FBiH registrirano ukupno 727 fiktivnih i nedostupnih firmi
0
U FBiH registrirano ukupno 727 fiktivnih i nedostupnih firmi
Kako prenosi PBS, u Federaciji Bosne i Hercegovine registrirano je ukupno 727 fiktivnih i nedostupnih firmi, koje su omogućile direktno izbjegavanje plaćanja poreznih obaveza.
Identifikacija takvih preduzeća bila je neopodna kako bi se sistemski riješio problem poreznih utaja i prevara u prometu visokotarifnih proizvoda. Ocjene i podaci, dobijeni u analizi poslovanja putem fiktivnih i nedostupnih firmi, saopćeni su danas u Federalnoj poreznoj upravi.

Prema podacima iz Registra, najviše fiktivnih firmi je u Zapadno-hercegovačkom kantonu, ukupno 54, a nedostupnih u Kantonu Sarajevo, ukupno 184. Predstavnici Porezne uprave izjavili su da ne raspolažu podacima o izgubljenom prihodu po osnovu neplaćenih poreza fiktivnih i nedostupnih firmi. Midhat Arifović, direktor Porezne uprave, kazao je da je Registar dostavljen Poreznoj upravi Republike Srpske, Brčko Distriktu i Carinskoj upravi Federacije BiH, a u cilju zajedničke borbe protiv utaje i poreznih prevara. Registar fiktivnih i nedostupnih firmi izradila je Centralna obavještajna jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a njegova izrada počela je prvog novembra prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: