|

U četvrtak konferencija u Sarajevu: "Izazovi izvoza", prednosti digitalizacije društva

U četvrtak konferencija u Sarajevu: "Izazovi izvoza", prednosti digitalizacije društva
1
S. H.
27.8.2019. u 14:26
5
komentara
1

dijeljenja
U četvrtak konferencija u Sarajevu: "Izazovi izvoza", prednosti digitalizacije društva
Bosna i Hercegovina u implementaciji projekata vezanih za digitalizaciju ne kaska samo za svijetom nego i za regionom, a proces digitalizacije u našem društvu još je u povojima. Zbog toga je nužno da shvatimo važnost i korištenje ogromnih potencijala razvitka BiH koji se otvaraju procesom digitalizacije društva.
Digitalizacija znači veću transparentnost, a veća transparentnost u poslovanju, odnosno brzina razmjene informacija znači veću konkurentnost.

O tome će se govoriti i 29. augusta u Sarajevu na regionalnoj konferenciji ''Izazov izvoza'', a tema jednog modula biće upravo prednosti digitalizacije društva i naredni koraci koje trebamo poduzeti.Ovo je prilika za sve učesnike da se upoznaju sa dosadašnjim rezultatima u navedenoj oblasti, ali i prilika za prisutne da predstave najbolje prakse i aktivnosti kojim se doprinosi ekonomskom razvoju BiH. Domaćin modula posvećenog digitalizaciji je Prointer ITSS, lider na domaćem tržištu iz ove oblasti, a iz banjalučke kompanije su poručili kako je ključno da donosioci odluka i vlasti prepoznaju potrebu da se pokrenu procesi digitalizacije u društvu.

''Sa današnjim izazovima ne možete se suočiti koristeći jučerašnja rješenja. Društvo se mijenja, a tržište konstantno razvija. Dok tehnologija vrtoglavo napreduje, budućnost se već dešava. Zato moderna vlada i cjelokupno društvo moraju da daju odgovore kako će digitalnom transformacijom olakšati život građanima'', poručuju iz Prointera.

Prointer ITSS sa svjetski poznatim partnerima nudi upravo takva rješenja, a iz kompanije ponosno uvijek kažu: ''pronaći rješenje, to je posao Prointera''.

''Naš portfolio je dokaz rješivosti većine problema, od velikih sistema, integracija, sigurnosnih sistema, mrežne i komunikacione infrastrukture do plasiranja poslovnih rješenja i inovacija. Znamo dobro da povjerenje tržišta imate samo ako redovno dostavljate kvalitetna rješenja. Iza nas su brojni projekti koje smo uspješno realizovali. Uspjeli smo zahvaljujući sve boljem timu naših stručnjaka. Sada već više od 80 zaposlenih naša su najveća vrijednost. Kvalitet su mnogi i prepoznali pa smo od globalnih IT lidera samo u posljednjoj godini dobili nekoliko nagrada. I svaka je značajna jer prepoznaje upravo naš rast i sve veći potencijal. Naročito godi kada partneri prepoznaju inovativnost našeg tima”, navode iz Prointera.

Na predstojećoj konferenciji govorit će se i o potrebi formiranja jedinstvenog tržišta regiona, kao i o temi odlazak radne snage – kako bez kvalitetnog kadra održati kontinuiran rast. Učešće na konferenciji je besplatno, ali s obzirom na ograničen broj mjesta, svi zainteresirani svoje prisustvo trebaju potvrditi putem linka https://izazovizvoza.100najvecih.ba/ ili na e-mail [email protected] ili na telefon: 033/568-810.

Dodajmo i to kako su organizatori konferencije Poslovne novine d.o.o., a u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, uz podršku analitičkog partnera LRC d.o.o., Addiko Banke Sarajevo, EuroExpress brza pošta d.o.o. Banja Luka i Prointer d.o.o. Banja Luka, dok regionalni značaj daje Komorski investicioni forum (KIF) koji čine privredne komore uključene u Berlinski proces – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...