biznis
0

U Budvi počela ministarska konferencija o zapošljavanju

FENA
U Budvi je u četvrtak počela treća ministarska konferencija o zapošljavanju i socijalnoj politici u jugoistočnoj Europi u čijem radu sudjeluju visoki dužnosnici zemalja te regije kao i uspješni gospodarstvenici.

Nakon dvodnevne rasprave konferencija će, kako je najavljeno, usvojiti zaključke koji će potaknuti zemlje potpisnice na jačanje regionalne suradnje u razvoju socijalne i politike zapošljavanja.

Regionalna suradnja, ocijenjeno je, može pridonijeti i jačanju perspektiva europskih integracija u jugoistočnoj Europi kao i dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn poslao je pismu sudionicima skupa i poručio da je najveći izazov s kojima se suočava jugoistočna Europa borba za stabilnost, demokraciju i prosperitet regije.

Rehn je kazao da će EU i dalje biti uključena u zbivanja u regiji kao i to da je Unija potvrdila svoje stajalište o tome da se sve zemlje jugoistočne Europe trebaju naći u Uniji, kad ispune potrebne uvjete.

"Paket o proširivanju na moguće zemlje kandidatkinje bit će predstavljen 6. studenoga i sadržat će program mjera pomoći EU-a", navodi Rehn u pismu sudionicima skupa u Budvi.