{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Budvi počela ministarska konferencija o zapošljavanju

F
26.10.2007. u 08:40
0
0
U Budvi počela ministarska konferencija o zapošljavanju
0
U Budvi počela ministarska konferencija o zapošljavanju
U Budvi je u četvrtak počela treća ministarska konferencija o zapošljavanju i socijalnoj politici u jugoistočnoj Europi u čijem radu sudjeluju visoki dužnosnici zemalja te regije kao i uspješni gospodarstvenici.
Nakon dvodnevne rasprave konferencija će, kako je najavljeno, usvojiti zaključke koji će potaknuti zemlje potpisnice na jačanje regionalne suradnje u razvoju socijalne i politike zapošljavanja.

Regionalna suradnja, ocijenjeno je, može pridonijeti i jačanju perspektiva europskih integracija u jugoistočnoj Europi kao i dobrosusjedskih odnosa u regiji.

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn poslao je pismu sudionicima skupa i poručio da je najveći izazov s kojima se suočava jugoistočna Europa borba za stabilnost, demokraciju i prosperitet regije.

Rehn je kazao da će EU i dalje biti uključena u zbivanja u regiji kao i to da je Unija potvrdila svoje stajalište o tome da se sve zemlje jugoistočne Europe trebaju naći u Uniji, kad ispune potrebne uvjete.

"Paket o proširivanju na moguće zemlje kandidatkinje bit će predstavljen 6. studenoga i sadržat će program mjera pomoći EU-a", navodi Rehn u pismu sudionicima skupa u Budvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: