{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
U Bosanskoj Gradišci otvorena fabrika tekstila "Hakadeš"

S
25.1.2013. u 15:53
0
6
U Bosanskoj Gradišci otvorena fabrika tekstila "Hakadeš"
0
U Bosanskoj Gradišci otvorena fabrika tekstila "Hakadeš"
Foto: SRNA
Ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske Željko Kovačević, načelnik opštine Bosanska Gradiška Zoran Latinović i vlasnik firme "Hakadeš" Hans Jurgen Krah danas su svečano pustili u rad Fabriku trikotaže u Bosanskoj Gradišci.
Riječ je o pogonu koji se nakon sedam godina rada u manje uslovnim prostorijama preselio u novi, vlastiti pogon.

Kovačević je rekao da je Vlada RS znatno pomogla ovoj firmi u vidu podsticaja za izvoz.

"Ohrabruje nas da ova fabrika izvozi kompletnu proizvodnju. Na ime podsticaja za kupovinu ovog pogona Vlada Srpske pomogla je 'Hakadeš' sa 90.000 maraka, a u minule dvije godine za podsticaje izvoza dali smo još 200.000 maraka. To znači da se Vlada pokazala kao pouzdan partner lokalnim zajednicama koje žele ulagati u privredne aktivnosti", rekao je Kovačević.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Načelnik opštine Bosanska Gradiška izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva njemačkog investitora u Bosanskoj Gradišci, najavivši nove investicije.

"Prvenstveno želimo valorizaciju resursa, i to poljoprivrede i voćarstva. To možemo postići otvaranjem prerađivačkih kapaciteta. Ova fabrika može podstaći druge investitore i menadžere da ovdje otvaraju pogone", rekao je Latinović.

Direktorica Fabrike "Hakadeš" Dragica Perić rekla je Srni da Fabrika zapošljava 65 radnika, koji proizvode muški i dječiji veš i trikotažu.

"Naša godišnja proizvodnja iznosila je oko milion KM. Sada imamo daleko bolje uslove za rad. Očekujemo nova zapošljavanja i veću proizvodnju", rekla je Perić.

Fabrika "Hakadeš" radila je sedam godina u iznajmljenim prostorijama, a prva proizvodnja je započeta sa samo sedam radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: