biznis
0

U BiH starta prvi alternativni telekom operater - T3 telekom

FENA
T3 telekom, prvi alternativni bh. telekom operater , danas je objavio početak komercijalnih aktivnosti, a tim povodom u ponedjeljak, 30. oktobra, u Sarajevu će biti upriličena i promocija tog telekom operatera.

Cilj T3 telekoma je, kako se navodi u saopćenju tog operatera, da korisnicima pruži jeftiniju i jednostavniju komunikaciju u odnosu na one koje su koristili do sada.

Komercijalne aktivnosti će započeti pružanjem usluga poslovnim subjektima za međunarodni saobraćaj, a do kraja jedanaestog mjeseca usluge će biti ponuđene i fizičkim osobama, kako za međunarodni, tako i za domaći saobraćaj.

Kako istuču iz T3 telekoma, cijene za međunarodni saobraćaj bit će 50 posto jeftinije, a za domaći 20 posto od cijena postojećih telekom operatera.

Fizičke osobe, kako se navodi u saopćenju T3 telekoma, mogu postati korisnici usluga kupovinom prepaid kartice na nekom od prodajnih mjesta ili ukoliko su pretplatnici neke od kablovskih televizija, sklapanjem ugovora sa T3 telekomom i kablovskom televizijom.

Pravnim osobama će biti ponuđeni ugovori sa automatskom instalacijom potrebne opreme za priključenje na T3 mrežu.

Prednosti koje će T3 telekom nuditi budućim korisnicima su: smanjenje troškova telekomunikacijskih usluga,vrhunska kvaliteta razgovora, bez šumova i kašnjenja eha, transparentan način naplate poziva (sekunda kao obračunska jedinica), fleksibilnost i fokusiranje na zahtjeve korisnika, inovativna rješenja komuniciranja i slično, stoji u saopćenju T3 telekoma.