biznis
51

U BiH održan prvi stručno - edukativni skup za veterinare u organizaciji Bayera

Klix.ba
Prvi stručno – edukativni skup za veterinare, u organizaciji kompanija Bayer i Phoenix Pharma, jučer se održao u hotelu Hills u Sarajevu. Više od 80 veterinara koji se bave malom praksom, svojim odazivom su pokazali kako postoji itekako veliki interes da se i na ovom području organizira što više stručno-edukativnih skupova. Ovo je prvi takav događaj na području BiH.

Momir Petrović, Bayerov voditelj prodaje i marketinga za jugoistočnu regiju, sudionicima je predstavio proizvode Advantix i Foresto koji su, nakon dugog iščekivanja, napokon stigli na bosansko – hercegovačko tržište. „Sretni smo što smo napokon možemo veterinarima u BiH ponuditi naše proizvode, te planiramo i u budućnosti proširiti paletu proizvoda dostupnih na bosansko – hercegovačkom tržištu“, rekao je g. Petrović.

Advantix i Foresto su proizvodi koji štite mačke i pse od ugriza krpelja i buha, prevencijom samog ugriza.

Vlasnici pasa i mačaka dobro znaju koliko je važno zaštititi kućnog ljubimca od ugriza krpelja ili buha jer prenose ozbiljne bolesti te zbog toga mogu ozbiljno ugroziti zdravlje, kako kućnih ljubimaca, tako i ljudi. Upravo zato, tokom skupa je naglašeno kako je prevencija ugriza parazita najučinkovitija metoda sprečavanja pojavljivanja bolesti.

Uz Bayer, Phoenix Pharma je također upoznala sudionike sa svojim radom i proizvodima.

Kako bi skup osim informativnog imao i edukativni karakter, dr.vet.med. Relja Beck, voditelj Laboratorija za parazitologiju na Hrvatskom veterinarskom institutu govorio je o bolestima kućnih ljubimaca koji se prenose vektorima.

Ovo nije zadnji ovakav događaj u nizu. Danas se isti planira održati u Banja Luci, u hotelu Bosna, a organizatori su rekli da ovdje neće stati te da će nastaviti educirati i upoznavati bosansko – hercegovačke veterinare s novostima iz svijeta veterine, kako industrijskog, tako i edukativnog.

Uspješnost organiziranog skupa potvrđuje i niz pozitivnih komentara od strane sudionika, ali i isticanje potrebe za više ovakvih događaja u BiH.