Novost na ekranima
29

U BiH i regiju stiže Bloomberg televizija, platforma za biznis vijesti

D. Be.
Bloomberg Media i Mtel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o pokretanju prve panregionalne multi platforme sa biznis vijestima za Jugoistočnu Evropu sa centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji.

Nakon pokretanja u 2022. godini Bloomberg Adria pružat će biznis i finansijske vijesti te analize i podatke rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regiji i to putem televizije, štampe, kao i digitalnih, mobilnih i društvenih medija.

Bloomberg Adria koristit će snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News u 120 zemalja kako bi stvorila novu centralu za vijesti koja kombinuje domaće vijesti s opsežnim globalnim ekonomskim i tržišnim izvještavanjem.

Na ovoj platformi naći će se prijevodi najvažnijih Bloombergovih sadržaja, kao i originalni medijski sadržaji iz uredničkih centara u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju.

Voditeljica Bloomberg Media Distribution na globalnom nivou Soo Kang navodi da je Bloomberg Media odlučila izgraditi globalnu kompaniju sa biznis i finansijskim medijima spojenim u vodeću multi platformu, koja pruža pouzdan sadržaj zasnovan na podacima.

"Bloomberg Adria proširuje našu globalnu zastupljenost novoj publici u Jugoistočnoj Evropi, koja traži vrhunske, globalne poslovne vijesti, koje će im pomoći da ostanu informisani", navodi Soo Kang.

"U poslovnom svijetu koji se mijenja velikom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisna stručna analiza ključne su za donošenje dobrih poslovnih odluka", rekao je Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija, i dodao da je Bloomberg već odavno sinonim za pouzdane poslovne informacije.

"Uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Bloomberg Adrije sarađivati s Bloomberg Medijom, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište donijeli tačne i detaljne biznis vijesti", naglasio je Lučić.