biznis
30

TV1 raskinula ugovor sa Bosna TV

Klix.ba
TV1 raskinula je ugovor sa digitalnom TV platformom Bosna TV, putem koje su mnogobrojni gledatelji u dijaspori, a naročito širom SAD-a pratili program ove TV kuće.

Donedavno Bosna TV1 je imala pravo emitovanja signala TV1 u dijaspori na zadovoljstvo mnogobrojnih gledatelja. Međutim, zbog nepoštovanja odredbi Ugovora, TV1 se odlučila na raskidanje istog i oduzela im je pravo reemitovanja svog programa, saopćeno je iz ove TV kuće.

Naime, već mjesecima vlasnik platforme Bosna TV, izvjesni Albanac Hoti, ne izmiruje obaveze propisane Ugovorom, a program TV1 se i dalje, nakon raskidanja Ugovora, nastavio ilegalno emitovati.

Sa TV1 poručuju da su se obratiti nadležnim institucijama kako bi zaštitili svoja prava, a nadležnim sudovima podnijet će i odgovarajuće tužbe.

"Mi nismo jedina televizija iz BiH koja se suočava sa ovim problemima, a platforma Bosna TV na ovaj način nažalost manipuliše i mnogobrojnom bh. dijasporom. Korisnici usluga Bosna TV-a nisu dužni plaćati svoje račune, upravo iz razloga što se vlasnici ove platforme na ilegalan način koriste signalom naše TV kuće, kao i brojnih TV kuća koje su im otkazale saradnju, a od korisnika uredno naplaćuju usluge“, poručuju sa TV1.

TV1