biznis
353

Tuzlanska Ida orange na policama Binga: Nekad prepoznatljiv deterdžent ponovo dostupan kupcima

Piše: A. K.
(Foto: Klix.ba)
Prva isporuka Ditinog praškastog deterdženta Ida orange stigla je u Bingo hipermarket u tuzlanskom naselju Sjenjak.

Podsjetimo, nakon što je osposobljena nova mašina porijeklom iz Njemačke, prije nekoliko dana u tuzlanskoj fabrici u stečaju počela je proizvodnja još jednog nekad prepoznatljivog deterdženta.

Ovo je inače drugi praškasti deterdžent koji se proizvodi u Diti, a sirovine je obezbijedila kompanija Bingo.

"Nakon četiri godine Ida orange je ponovo na policama Binga. Finansirali smo prvih 50 tona i ovoga ne bi bilo da naši kupci nisu prepoznali kvalitet Ditinih proizvoda koji su ranije plasirani. I sada očekujemo podršku naših kupaca kako bi ovaj deterdžent opstao na tržištu", kazala je glasnogovornica kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dite Dževada Mehmedovića, radnici su dosadašnjim angažmanom pokazali da fabrika može raditi.

"Svo vrijeme naše borbe cilj je bio da dokažemo da fabriku nismo uzalud čuvali četiri godine. Uspjeli smo Ditu da dovedemo u stanje koje je bolje od prije deset godina", ističe Mehmedović.

Nakon četiri godine Idu orange, koja je rađena po staroj recepturi, u Tuzli je prva kupila Esma Jašarević.

"Idu sam uvijek kupovala. Mi penzioneri ne možemo kupovati skupe deterdžente za veš. Cijena ovog Ditinog proizvoda je dosta pristupačna. Odjeću pere odlično, a u vrijeme dok je bila dostupna na tržištu nisam imala nikakvih problema sa njom. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što je imam priliku ponovo kupovati", dodaje Jašarević.

U toku dana Ida orange će biti dostupna i ostalim Bingovim poslovnicima na području Tuzlanskog kantona, a u narednim danima uslijedit će i isporuka širom Bosne i Hercegovine.

Cijena deterdženata je prilagođena kupovnoj moći građana.

Shodno pomenutom, redovna cijena ovog praškastog deterdženta u pakovanju od tri kilograma iznosi 6,45 KM, a kupci je trenutno po akcijskoj ponudi mogu dobiti za 5,95 KM.