|

Tuzlanska Dita dostigla rekordan izvoz

Tuzlanska Dita dostigla rekordan izvoz
0
F
FENA
25.7.2006. u 11:32
0
komentara
0

dijeljenja
Tuzlanska Dita dostigla rekordan izvoz
Tuzlanska Dita je u junu ove godine ostvarila porast izvoza u iznosu od 480 % u odnosu na isti period 2005., saopćeno je iz DIte.
Kvantitativni i finansijski pokazatelji rasta izvoza tuzlanske Industrije deterdženata Dita tokom prve polovine 2006. godine indiciraju ostvarenje značajnog rasta u poređenju s prošlogodišnjim izvoznim rezultatima.

Procentualni rast izvozne realizacije tokom prve polovine ove godine u odnosu na prošlu, kvantitativno je iznosio 85%, dok je sama vrijednost izvoza porasla za 120 procenata.

Na osnovu dosadašnjeg rasta i Ditinih izvoznih planova, u narednim mjesecima očekuje se održavanje trenda rasta u izvozu s mjesečnim stopom od 10 do 15 procenata.

Porast izvoza tokom prethodnog perioda rezultat je proširenja poslovanja s postojećim poslovnim partnerima u Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Češkoj Republici, Kosovu i Hrvatskoj, kao i ostvarivanje novih partnerstava i ulazak na tržišta Albanije, Makedonije, Libije i Belgije.

Dita je u fazi završnih pregovora oko proširenja izvoza i na tržišta Zapadne Evrope, na osnovu poslovnih kontakata ostvarenih prilikom prezentacije proizvodnog asortimana i tehnologije na međunarodnom sajmu proizvođača "Private label" - Amsterdam.

Najzaslužniji faktor za povećanje prodaje leži u činjenici da je kvalitet Ditinih proizvoda podignut na najviši nivo, što je uz porast proizvodnje omogućilo tržišnu ponudu visokokvalitetnih proizvoda po pristupačnim cijenama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.