Turizam
0

Tuzla postala atraktivna destinacija za turiste

Sarajevo-x.com
Almazaga Čatović, direktor TZ TK
Almazaga Čatović, direktor TZ TK
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i općina Tuzla okončali su projekat izgradnje Turističko-informativnog centra.

U ponedjeljak 18. augusta 2008. godine, na Sonom trgu u Tuzli bit će otvoren Turističko-informativni centar, čiju je izgradnju finansirala Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, uz pomoć Općine Tuzla. Centar bi trebao biti svojevrstan servis turistima koji po dolasku u Tuzlu na ovom mjestu mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi, razne prospekte, fotomonografije, turističke karte i suvenire Tuzle.

Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, ističe kako je opredjeljenje ove institucije da otvaranjem turističko-informativnih centara budu direktno u kontaktu sa turistima kako bi znali odgovoriti njihovim zahtjevima, željama i potrebama:

  • Nakon što smo prije nekoliko mjeseci otvorili ovakav centar u Gračanici, u ponedjeljak 18. augusta u 11.00 sati upriličit ćemo svečano otvaranje Turističko-informativnog centra u Tuzli. Nakon što je izgrađen Arheološki park, Soni trg i atraktivna Panonska jezera, Tuzla je postala za turiste izuzetno zanimljiva destinacija i iz godine u godinu broj dolazaka i noćenja se uvećava. Stoga smo se odlučili da otvorimo Turističko-informativni centar koji bi bio stalno na u sluzi turistima, kojima smo pripremili desetine hiljada primjeraka propagandnog materijala, te obučeno osoblje koje je spremno pružiti kvalitetnu informaciju u svakom trenutku. Veliku podršku nam je u ovom poslu pružila općina Tuzla, čiji je interes također otvaranje vrata Tuzle turistima iz zemlje i inozemstva, kazao je Ćatović.

Na svečanom otvaranju u ponedjeljak 18. augusta očekuju se zvaničnici iz cijeloga regiona, te veliki broj građana Tuzle, kojima će vrata Turističko-informativnog centra također biti otvorena. Planiran je bogat kulturno-umjetnički program u izvođenju KUD-a «Zvonko Cerić» iz Tuzle. Prisutnima će se obratiti dr. Šemsudin Džeko, predsjednik Federalne Turističke zajednice, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.