{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turski poduzetnici zainteresirani za saradnju s privredom Sarajeva

F
7.10.2010. u 14:23
0
0
Turski poduzetnici zainteresirani za saradnju s privredom Sarajeva
0
Turski poduzetnici zainteresirani za saradnju s privredom Sarajeva
Delegacija privrednika iz turskih gradova, Kešan, Bartin i Malkara posjetila je danas Privrednu komoru Kantona Sarajevo (PKKS) i s predsjednikom Komore Kemalom Grebom razgovarala o oblicima međusobne saradnje.
Grebo je prezentirao stanje u regiji, mogućnosti, potencijale i prioritete ulaganja u Kanton Sarajevo i pozvao turske biznismene da ulažu u domaće projekte. Kao polja moguće saradnje istaknuti su građevinarstvo, poljoprivredna i prehrambena industrija, drvoprerađivački sektor, metalski sektor, turizam, ali i ostale grane privrede.

Predsjednik Upravnog odbora Trgovinske i industrijske komore Kešan Mustafa Helvadžiolu iskazao je veliki interes za unapređenje vanjskotrgovinske razmjene, ali i viših oblika poslovnog povezivanja, te namjeru da u Turskoj početkom sljedeće godine organiziraju poslovni forum s privrednicima iz Kantona Sarajevo i BiH.

Direktor Centra za evropske integracije i odnose s inozemstvom PKKS Esad Ibišević pozvao je predstavnike industrijskih i trgovinskih komora Kešana, Bartina i Malkare da zajedno s Komorom Sarajeva rade na projektima koji će približiti njihovo članstvo tržištu EU i ubrzati evroatlantske integracije dviju država.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: